17 april 2020

Wim de Smit bedankt met serenade

Dorpsomroeper van Borsele, Wim de Smit (72), verraste begin april medewerkers van Jumbo in Heinkenszand, de bewoners van woonzorgcentrum Dijkstede, de medewerkers van Tafeltje Dekje en van Bloemisterij Wisse met een vrolijke serenade op zijn buikorgel.

“Maandag kregen alle bewoners van woonzorgcentrum Dijkstede van Jumbo een bos tulpen. Dat vond ik zo bijzonder dat ik iets wilde terugdoen,” legt Wim de Smit uit. Daarom parkeerde hij donderdag 2 april zijn rolstoel in de Jumbo, naast de kassa’s. “Aandacht, aandacht,” riep hij met zijn luide stemgeluid, waarna hij de medewerkers bedankte met zijn concert voor hun harde werken en de prachtige tulpen.

De dag daarna gaf de muzikant en uitgebreid concert voor het woonzorgcentrum Dijkstede, waar hij zelf ook woont. Hij nodigde iedereen uit om naar buiten te komen of op het balkon te gaan staan. Een extra bedankje was er voor de vrijwilligers van Tafeltje Dekje, die tijdens de crisistijd heel wat extra warme maaltijden bezorgen. Vrijdag reed De Smit ook nog door naar Bloemisterij Wisse die een bloemstuk had gebracht. “Jaap Wisse wilde ik met mijn muziek ook bedanken.”

Wim de Smit woonde tot enige tijd geleden in Nisse en is al sinds 2004 de dorpsomroeper van de gemeente Borsele. Een bijzonder ‘beroep’ want in Zeeland zijn er nog slechts vijf. De Zeeuwse Babbelaar kan het werk nog steeds niet laten en geniet van alle contacten, ook nu hij rolstoel gebonden is.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten