20 augustus 2020

Voorpagina: Okra en Turkse sla in dorpsmoestuin Ovezande

In de dorpsmoestuin in Ovezande wordt niet alleen groente en fruit op een biologische manier verbouwd voor eigen gebruik, het grootste deel van de producten gaat naar de Voedselbank in Goes. Willy Verbeek (73) is de stuwende kracht achter het project en vertelt er enthousiast over. Zelf heeft hij al een jaar of tien een moestuin. “Ik begon met buxus kweken en zette er groenten tussen. Toen ik er een jaar of vijf geleden een tuin bij kon nemen – de grond is van de kerk – ben ik bij de Voedselbank gaan kijken hoe het er daar aan toe ging. Dat goede doel sprak me aan, dus ben ik ook groenten voor hun gaan kweken. Zo is het gaan lopen. De zoon van de winkelier op het dorp helpt en nog twee gepensioneerden. We eten er zelf van en ik geef ook wel eens wat weg in het woonzorgcentrum waar ik woon. Aardbeien bijvoorbeeld zijn niets voor de Voedselbank. Alles dat we oogsten gaat naar de koeling van de supermarkt, waar de Voedselbank op donderdag de producten ophaalt. Daar ligt dan ook het brood dat bij de bakker is overgebleven.” We lopen over de houtsnipperpaden tussen de groentebedden door. “Veel sla – morgen doen we weer 150 kroppen uit – maar ook tomaten, courgettes, bonen en wortelen. Grotendeels normale kost. Omdat ook mensen met een andere cultuur bij de Voedselbank afnemen zijn we ook Turkse sla gaan zaaien, komkommers en okra. De opbrengst is prachtig,” wijst Willy trots. Het team vrijwilligers krijgt ook hulp van veertien leerlingen uit groep zeven en acht van basisschool De Zandplaat, die naar de moestuin komen in het kader van buitenschoolse activiteiten.” Willy vindt het heerlijk om zijn grote hobby met de kinderen te delen.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten