24 maart 2020

Tien jaar Borselse Sprinter

De ‘Borselse Sprinter’, die de gemeente Borsele kocht om oudere en mindervalide inwoners naar activiteiten te brengen, werd in december 2009 opgeleverd. In de Borselse Bode nemen we een kijkje hoe het na tien jaar en ongeveer 1150 ritten met de Sprinter is.

De gemeente Borsele zette de Sprinter in ter bestrijding van eenzaamheid en om inwoners uit de gemeente een leuke dag uit te bezorgen. Het was een blijvertje, want in oktober vorig jaar kwam er een spiksplinternieuwe Sprinter. “De bus is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Borsele, die niet in staat zijn activiteiten te bezoeken of dit liever niet alleen willen doen,” legt bestuurslid Dik van den Bos uit, die vanaf het begin bij de bus is betrokken. “Criterium om mee te kunnen gaan is dat de persoon zelfstandig kan handelen. Als vrijwilliger helpen we natuurlijk wel waar we kunnen. In de bus is plaats voor twee rolstoelen en daar wordt veel gebruik van gemaakt.”

De afgelopen tien jaar reed de Borselse Sprinter ongeveer 1150 ritten, rekent Van den Bos uit. In de winter gaan we zo’n twintig keer op stap, in het voorjaar dertig keer en in de zomer zeker 35 tot 40 keer. Het meest in trek zijn de rondritten, rondvaarten, Bingo’s en lunches. En rond de Kerst de rit naar Intratuin. Als voor een activiteit erg veel interesse is rijdt het busje soms ook wel twee keer. Deelnemers worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht.

De kosten van een rit met de Borselse Sprinter zijn afhankelijk van de activiteit. Om mee te kunnen gaan betalen deelnemers een vast bedrag, wat duidelijk op de website staat. “We houden die kosten zo laag mogelijk, dankzij een provinciale en Europese subsidie en een structurele bijdrage van Zeeland Refinery,” legt Van den Bos uit.

Meer informatie: www.borselsesprinter.nl of bel: 06-5256 0982 (maandag & woensdag 09.00-12.00 uur).

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten