12 februari 2021

Stichting Vrienden Adrz maakt ziekenhuisbezoek comfortabeler

Bij Stichting Vrienden Adrz staat een zo aangenaam mogelijk verblijf in het ziekenhuis hoog in het vaandel. De stichting zorgt voor extra voorzieningen die niet bij de reguliere bedrijfsvoering van het ziekenhuis passen. In 2020 sloot John Heijnsdijk zich aan bij de stichting en hij is trots iets bij te kunnen dragen aan de initiatieven.

John is directeur Grootzakelijk Bedrijven bij de Rabobank in Zuid-West Nederland en zet zich graag in voor maatschappelijke initiatieven. “De zorgsector was hierbij nog een beetje een blinde vlek voor mij. Doordat ik bestuurslid ben bij deze stichting kom ik steeds meer over Adrz te weten en kan ik gericht meedenken over initiatieven. Uiteraard vul ik het bestuur aan met kennis en ervaringen van mezelf en uit mijn eigen branche.’’ Het bestuur van Stichting Vrienden Adrz is verantwoordelijk voor het beoordelen van de initiatieven die binnenkomen. De meeste fondsen voor deze stichting komen uit het bedrijfsleven via schenkingen in euro’s of in natura. ‘’Een mooi voorbeeld zijn de tablets op de kinderafdeling van het ziekenhuis. Geschonken door een bedrijf die zich als ‘vriend’ heeft aangesloten. Natuurlijk is het ook mogelijk om de stichting als particulier te steunen.’’

Creatieve ideeën
Op dit moment is de stichting bezig om meer bekendheid te creëren binnen het ziekenhuis. John: ‘’De initiatieven en ideeën komen vaak van medewerkers. Zij merken in de praktijk dat ze de patiënten meer kunnen bieden tijdens hun verblijf en komen bij ons vragen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast kunnen patiënten ook zelf met een idee komen. We bestuderen alles nauwkeurig.’’ De ideeën kunnen daarom volgens John niet gek genoeg, want zeker in deze bijzondere tijd verdient de Zorg extra aandacht. In 2021 hopen de bestuursleden nog meer initiatieven te steunen en het aantal donateurs uit te breiden.

 

Contact
Voor meer informatie of vragen kan er contact worden opgenomen via: stichtingvriendenadrz@adrz.nl t.a.v. I. de Mol. Op de website is het ook mogelijk om een idee in te zenden en staat er precies vermeld hoe je vriend kunt worden.

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten