23 maart 2021

Minder snel dank u wel….

Snelheid in het verkeer is een terugkerend thema bij de politie. Regelmatig krijgen wij, als wijkagenten, klachten over de snelheid waarmee voornamelijk personenauto’s en landbouwvoertuigen zich binnen- en buiten de bebouwde kom over de wegen in Borsele verplaatsen.

Een klein rekensommetje: Stel u moet twee kilometer rijden door de bebouwde kom, dit is een dertig kilometer zone. Als u dertig kilometer per uur rijdt dan doet u daar vier minuten over. Met vijftig kilometer per uur is dit slechts twee minuten en 24 seconden, een tijdswinst van één minuut en 36 seconden. U kunt vast wel bedenken dat u deze “ enorme” tijdswinst zo weer kwijt bent als u na deze rit bij de supermarkt net even wat langer moet wachten op een plaatjes om te parkeren. Of als u bij thuiskomst de buurman tegenkomt en nog even staat te kletsen.

Wel levert de “tijdswinst” een hoger risico op een aanrijding op. Rijden met een hogere snelheid levert namelijk een langere remweg op. De remweg bij dertig kilometer per uur is ongeveer vier meter en bij vijftig kilometer per uur is dit al twaalf meter, drie keer zo lang dus. Dit kan dan het verschil zijn tussen een aanrijding of net op tijd kunnen stoppen.

We hopen ons te kunnen vervelen tijdens de snelheidscontroles die ook in 2021 weer zullen worden gehouden.

Vriendelijke groeten van Marvin, Moniek en Wouter

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten