Afbeelding
Foto: Elise Fluijt

Na meer dan 35 succesvolle jaren stopt Humpy Dumpy

Lokale ondernemer

De tweedehands dameskledingzaak Humpy Dumpy aan de Hoofdstraat in Ovezande was al een dag minder geopend, maar sluit nu voorgoed de deuren. Het is tijd om afscheid te nemen, vindt eigenaresse Corrie Franse (65). “Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan, maar er is een tijd van komen en van gaan. Het is genoeg geweest.” Veel trouwe klanten kunnen het niet geloven. “Mensen staan huilend bij mij in de winkel.”


“Dit is dus mijn kledingdom”, grapt Corrie als ze vanuit haar woonkamer de deur naar de kledingwinkel opent. Rijen met rekken vol jassen, jurken, schoenen en nog meer dameskleding vullen de ruimte. Met de winkel naast haar huis was het al die jaren makkelijk schakelen. Corrie nam de winkel Humpy Dumpy in 1988 over van het echtpaar Lindenbergh, dat er toen een tweedehands kinderkledingzaak in runde en in het huis ernaast woonde. “Mijn man en ik kochten het huis en kregen de winkel er eigenlijk gratis bij”, vertelt Corrie lachend. Zij was het die switchte naar de verkoop van tweedehands dameskleding. En met succes. “Toen ik de winkel overnam, keken mensen eigenlijk nog neer op tweedehands kleding. Langzamerhand werd het kopen van gedragen kleding steeds meer geaccepteerd en door de jaren heen kreeg ik steeds meer klanten.” 

Trouwe klanten
Haar kledingzaak groeit uit tot een begrip. Niet alleen uit Ovezande, maar vanuit verre omstreken komen mensen speciaal afgereisd naar haar winkel. “Elke zomer zag ik dezelfde campinggasten die, zodra ze hier arriveerden op de camping, kwamen rondsnuffelen tussen de kleren. Jaar in, jaar uit.” Daarnaast brachten ook veel mensen hun gedragen kleding naar Humpy Dumpy en ontvingen ze veertig procent van de opbrengst. “Van sommige vrouwen heb ik door de jaren heen echt honderden stuks ontvangen. Die kochten zelf veel dure kleding en als ze iets niet meer wilde hebben, brachten ze het naar mij.” Met het sluiten van haar winkel moeten de trouwe klanten een ander adres vinden voor hun kleding. En dat wordt lastig, denkt Corrie. “Er zijn niet veel particuliere tweedehands dameskledingzaken in Zeeland. Sommige klanten weten dan ook echt niet waar ze heen moeten met hun kleding.”

Afscheid
Corrie heeft gemengde gevoelens bij het sluiten van haar winkel. “Het zal even wennen zijn na al die jaren, maar ik zie wel wat de toekomst ons brengt. Misschien wil iemand mijn winkel overnemen, maar voorlopig gaat de deur op slot en ga ik samen met mijn man genieten van mijn vrije weekenden.” Corrie kijkt terug op een fijne tijd en is dankbaar voor alle klanten en mensen die de afgelopen jaren hun kleding brachten. Geïnteresseerden kunnen hun gebrachte stukken weer ophalen en alle kleding die overblijft, wil Corrie doneren aan het goede doel. Op zaterdag 2 december is Humpy Dumpy voor de laatste keer geopend en is iedereen welkom om herinneringen op te halen, voor de laatste keer kleding te kopen en afscheid te nemen van de winkel.

Tekst: Elise Fluijt

Digitale krant