Afbeelding
Foto: Gertie De Boey

“Wij gaan heel ver voor onze klanten”

Lokale ondernemer

Familiebedrijf Mega-Schutting in Heinkenszand levert sinds 2022, naast een breed assortiment schuttingen, ook overkappingen en veranda’s. “We kregen steeds meer vraag vanuit de klant, voor wie het prettig is om met één partij te werken. Naast het plaatsen van een schutting, kunnen we nu ook meteen een overkapping of schuur bouwen”, vertelt projectleider Jan Walhout. “We besloten daarom om onze showroom grondig te verbouwen. Als we iets doen, dan doen we het goed.”


Mega-Schutting is een méga uit de hand gelopen hobby, waarmee in 2017 werd gestart en waarin hart en ziel ligt. Vanuit eigen interesse van de eigenaren ontstond het idee voor een handige online ontwerptool voor schuttingen. Deze lieten ze bouwen, en toen ging het ineens heel snel. In 2020 verhuisde het bedrijf naar Heinkenszand. “Sindsdien hebben we ruimte voor grote voorraden, waardoor we snel kunnen leveren. Dat we werken vanuit een uit de hand gelopen hobby, is voor de klant ook merkbaar. De klant is hier écht koning.” Inmiddels levert en monteert het bedrijf schuttingen door heel Nederland en heeft ze duizenden tevreden klanten. 

Kwalitatief hoogstaande producten 
De afgelopen jaren kwam er een passie voor overkappingen en veranda’s bij. “Steeds meer mensen willen een zitruime, praktische bergruimte, schuren en carports in hun tuin”, legt Jan uit. “Tijdens corona zaten we veel thuis en brachten we meer tijd in de tuin door. Daarnaast zorgen de lange tuinseizoenen van de afgelopen jaren er ook voor dat de blik van de consument meer en meer op de eigen tuin komt te liggen.” Waar Mega-Schutting zich in onderscheidt, is dat ze zich richt op kwalitatief hoogstaande producten. “Onze buitenverblijven bestaan uit Douglas hout en EPDM dakbebekking, waardoor ze zeker twintig jaar meegaan.” Net als bij de schuttingen, werken ze met een online configurator. “We gaan uit van een basisconstructie en stellen aan de hand van de wens van de klant een ontwerp samen. Lichtstraten, glazen schuifdeuren, lamelschermen, een vlonder... Alles is mogelijk. Uiteindelijk komt er een kant-en-klaar, computergestuurd gezaagd product uit. Een handige doe-het-zelver kan dit prima in elkaar zetten, maar uiteraard kunnen wij dat ook voor jou doen. Onze service is hoog, we gaan ver voor onze klanten.”

Positieve sfeer
Positiviteit is het keyword bij Mega-Schutting. “Het team is positief ingesteld en denkt in oplossingen. Natuurlijk komt transportschade of een montagefout weleens voor, maar dankzij hele korte lijnen en hoge betrokkenheid is dit vaak zeer snel op te lossen. De klant waardeert dit zeer, wat zich weer uit in positieve reviews”, legt Jan uit. “Bovendien hebben we het onderling ook leuk. De mensen die op kantoor werken, staan soms ook orders te picken met de heftruck als het nodig is. We doen het echt samen en werken vanuit passie. Dat zorgt ervoor dat we de klant nog beter kunnen helpen.”

Tekst: Gertie De Boey

Digitale krant