Afbeelding
Foto: Party Boot Zeeland

De Partyboot zet Zeeland op zijn kop

Lokale ondernemer

Een uniek evenement voor jong en oud in Zeeland, in combinatie met muziek, lekker eten en gastvrijheid. Dat waren de kernwaarden voor Wim Veerhoek toen het idee van een partyboot ontstond. Want een feestje op het water, kun je het beste organiseren in de provincie aan Zee. De plannen liggen er, de boot is geregeld, de eerste dj kan platen gaan draaien en de ticketverkoop start deze maand. Wim: “Nu alleen nog enthousiaste mensen die zin hebben in een leuke avond.” 

Tekst: Marit Jansen van Galen


“Het is in een sneltreinvaart gegaan”, vertelt Wim Veerhoek die al enige jaren ervaring heeft als ondernemer. “Ik raakte in gesprek met de oom van mijn vrouw, het woord partyboot viel en ik wist dat ik dat woord moest onthouden. Bij de gedachte alleen al werd ik enthousiast, ik deelde voorzichtig mijn plannen met mijn omgeving en kreeg positieve reacties. Toen vond ik het tijd worden mijn idee met de buitenwereld te delen.” Wim haalt een partyboot waar ruim zevenhonderd mensen op kunnen feesten, naar Zeeland. Jong en oud, iedereen is op deze boot welkom. “De artiesten pas ik aan op de doelgroep. Voor de senioren zijn Frans Bauer en Willeke Alberti zomaar wat namen om op te noemen. Ik ben ook in gesprek gegaan met zorgorganisaties over de mogelijkheden om ouderen die in een zorginstelling wonen, een mooie dag uit te gunnen. Tot nu toe zijn al mijn gesprekspartners enthousiast en daar krijg ik ook energie van.” 

Bekende dj’s
Het is een feit dat de boot op vrijdag 27 oktober voor het eerst gaat varen, vanuit Bruinisse (Zijpe). Afhankelijk van het succes wil Wim meerdere vaarten organiseren en denkt hij ook na over de mogelijkheden op de Bevelanden en Walcheren. “De eerste vaart is gericht op jongeren. Meerdere dj’s stappen aan boord, waaronder Freddy Moreira. Ik wil Zeeuwen de mogelijkheid geven om op een andere manier van een avond uit te genieten. Even uit de comfortzone stappen en aan boord gaan van de partyboot.”

Varen op Oosterschelde
De zorgen omtrent geluidsoverlast en het aantasten van de natuur, neemt Wim meteen weg. “Er is goed contact tussen gemeenten en havenmeesters. Er komt veel kijken bij het aanvragen van vergunningen, maar we doen alles netjes volgens de regels om er een positief en gezellig evenement van te maken.” Het doel van de ondernemer is om mensen, tijdens de eerste editie, van 21:00 uur tot 02:00 uur te entertainen op de boot en te laten genieten van hapjes en drankjes. “We gaan daadwerkelijk varen op de Oosterschelde om vervolgens weer terug te keren in de haven waar iedereen is opgestapt.” Meer informatie over de partyboot en de tickets is te vinden via Instagram @party_boat_zeeland en de website.

Digitale krant