Afbeelding
Foto: Caroline Houmes

“Met wrap kun je je auto, keuken en zelfs boot personaliseren”

Lokale ondernemer

Van aardrijkskundeleraar en taxichauffeur naar eigenaar van De Wrap Garage in Heinkenszand. De carrières van Eric Stevense en Ahmed Wandi krijgen twee jaar geleden een opvallende wending. Eric ambieert het zelfstandig ondernemerschap. Via YouTube ontdekt hij de mogelijkheid om auto’s, maar ook keukens en boten, te wrappen. Kleinigheidje: van auto’s heeft hij weinig verstand. Gelukkig ontmoet hij een maand na zijn start Ahmed Wandi, die al tien jaar ervaring op zak heeft. Samen beginnen ze De Wrap Garage.

Tekst: Caroline Houmes


Auto’s blinderen
Ze kijken lachend terug op hun eerste ontmoeting. Eric: “Kort na mijn start kreeg ik een opdracht om autoruiten te blinderen. Ik blufte dat ik dat kon, maar halverwege de klus realiseerde ik me dat het niet ging lukken. Via via kwam ik in contact met Ahmed. Hij heeft de klus afgemaakt.” Inmiddels is het blinderen van auto’s één van de vaste onderdelen van hun werk. En ook bedrijfspanden en huizen worden vakkundig geblindeerd. “Mensen kiezen daarvoor vanuit privacy overwegingen of om warmte te weren. We hebben verschillende soorten folie, die meer of minder licht doorlaten. We hebben zelfs ‘kameleonfolie’, onder andere in rood en blauw. Daarvan verandert de kleur afhankelijk van de hoek en de lichtinval. Kies je daarvoor, dan krijg je er altijd een certificaat bij, waarmee je kunt aantonen dat de lichtdoorlaatbaarheid voldoende is om de weg op te gaan.”

Wrappen
Het wrappen van auto’s biedt de mogelijkheid je auto te personaliseren. Een andere kleur, een bijzondere print; het kan allemaal. Eric en Ahmed herinneren zich nog de dame die haar rode auto wilde voorzien van een paars dak. En deze week nog leverden ze een auto af die compleet oranje is gewrapped, een kleur die de dealer niet kon leveren. “We kunnen op tal van manieren customizen. Zo is het ook mogelijk om de auto volledig te ontchromen en we leveren desgewenst bumpers of spoilers.”

Keukens opknappen
Regelmatig zijn Ahmed en Eric op locatie bezig, bijvoorbeeld om keukens te wrappen. Daarmee geven zij oude keukens een nieuwe look. “We kunnen niet alleen keukenkastjes wrappen, maar bijvoorbeeld ook aanrechtbladen en tafels. Er is echt heel veel mogelijk, ook qua kleuren en motieven. Dat vind je terug in onze uitgebreide catalogus.”

Antifouling
Tegenwoordig weten ook booteigenaren De Wrap Garage te vinden. “We hebben laatst een boot volledig zwart gewrapped. Verder hebben we antifouling folie. Dat is makkelijk, niet milieubelastend en heeft zeven jaar fabrieksgarantie.”

Digitale krant