Afbeelding

Internationale bekendheid

Column

Kernenergie staat volop in de belangstelling en dat merken we bij EPZ bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers. Zelf verzorg ik ook regelmatig rondleidingen. Onlangs nog voor een aantal Tweede Kamerleden.


Het gaat in dat opzicht best goed met mijn lokale, nationale en zelfs internationale bekendheid. Naast mijn column in De Borselse Bode, ben ik binnenkort ook te zien bij BNNVARA. Menno Bentveld, je weet wel die van Vroege Vogels, is bezig met een nieuwe serie over de energietransitie. In dat kader bezocht hij ook Borssele en mocht ik hem rondleiden in de kerncentrale. Binnenkort op tv: ‘De Energieman’.

Een beetje reclame maken, is best leukOok op de Zuid-Koreaanse televisie ben ik binnenkort te zien. Een filmploeg kwam speciaal naar Nederland om bij EPZ en de COVRA te filmen. Ik werd geïnterviewd om uit te leggen wat het geheim van Borssele is. Wat is er nodig om een kerncentrale vijftig jaar veilig te kunnen bedrijven? Het leek wel de opname van een reclamespotje.

Hoort dat allemaal bij mijn functie? Nee. Maar het is toch leuk om dit soort dingen te mogen doen en op die manier een beetje reclame voor kernenergie en de kerncentrale te mogen maken.

Tom Keij
Fuel Cycle Manager EPZ

Digitale krant