15 mei 2020

Bieb Heinkenszand opent op afspraak

Veel bibliotheekleden in de gemeente Borsele maken nu gebruik van de landelijke online bibliotheek voor het lenen van e-boeken en luisterboeken. De Zeeuwse leden kunnen ook gebruikmaken van de AfhaalBieb en vanaf 18 mei gaat de bibliotheek in Heinkenszand weer beperkt open. 

“Via een formulier op de website van de bibliotheek kunnen lezers via de AfhaalBieb hun voorkeur opgeven. Ze krijgen dan maximaal drie boeken per keer. Medewerkers zetten de pakketjes in papieren tasjes klaar volgens de richtlijnen van het RIVM. Leners krijgen een bericht met de dag en het tijdstip waarop de bestelling opgehaald kan worden in de gang van de bibliotheek. Dat kan contactloos omdat de boeken dan al verwerkt zijn op de pas van de lener. Tot en met vrijdag 15 mei blijft deze service bestaan,” legt Andjenie Hanoeman uit. 

“In de eerste week waren er voor de AfhaalBieb zestig aanvragen en de reacties zijn positief. We kunnen echter alleen de boeken aanbieden die aanwezig zijn in de vestiging en niet die in andere filialen.” Vooral vrouwen maken gebruik van de service en lenen veelal romans en prentenboeken.

Vanaf volgende week is de bibliotheek in Heinkenszand weer open voor een beperkt aantal bezoekers tegelijk. “De openstelling geldt niet voor de leespunten in de dorpen, want die zitten vaak in een school of verzorgingstehuis,” legt Andjenie uit. Er staat desinfecteer-middel en er zijn looproutes uitgezet. Een krant of tijdschrift lezen mag nog niet, alleen boeken lenen en terugbrengen.

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten