27 maart 2020

Renate maakt er juweeltjes van

Renate Voorham van Atelier Goldfinger in Heinkenszand heeft een moeilijke tijd achter de rug als alleenstaande moeder in de bijstand. Ze heeft nu een prachtige winkel en werkplaats aan de Dorpsstraat 60A.

“Na mijn scheiding kwam ik in de bijstand en had ik de zorg voor drie kinderen van nu vijftien, dertien en elf jaar en een pleegkind. Ik hielp goudsmid Niek Clarijs al sinds 2014 en kwam een jaar later officieel in dienst. Ik was altijd al creatief en ik wilde het vak leren om een eigen zaak te kunnen beginnen, mijn eigen werkuren bepalen en uit de bijstand te kunnen. Van Niek leerde ik de kneepjes van het vak. In oktober 2018 heb ik mijn edelsmederij geopend in een klein pand aan de Dorpsstraat 15B. Daar verkocht ik mijn eigen sieradencollectie, verrichtte reparatiewerk en maakte sieraden in opdracht,” vertelt Renate.

Sinds september vorig jaar is Atelier Goldfinger gevestigd in het huidige pand, dat op een prachtige centrale plek in het dorp ligt. In de winkel staan verschillende vitrinekasten met uiteenlopende sieradencollecties. “Ik maak alles van zilver en/of van goud. Vooral ook trouwringen naar wens van het bruidspaar en armbanden van edelstenen en andere materialen. Zilveren hangers voor verschillende sporten, clubringen en ashangers.” Ze verkoopt ook veel eigengemaakte Zeeuwse sieraden. Naast haar eigen nieuwe collectie ‘Orchidee’ verkoopt Renate de zeer exclusieve collectie van Daniel Vior uit Barcelona. “Ik vind het heerlijk om persoonlijke en draagbare sieraden in opdracht voor mensen te maken en hoop op klandizie om volledig uit de bijstand te kunnen komen. Ook voor reparatiewerk.” Renate wenst iedereen heel veel sterkte en gezondheid in deze crisistijd.

Meer informatie: www.ateliergoldfinger.com

Categorieën:

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten